ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Карадайъ призова за диалог, за да се реши политическата криза  

Парламент Мустафа Карадайъ

„При липсата на диалог няма как да има правителство.“

Това заяви лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ на Куртулуш Байрам в Брезница.

Карадайъ добави, че без да се намери решение на политическата криза, няма как да се преодолеят останалите. Той благодари на хората, че са гласували на последните четири парламентарни вота и подчерта, че народът възпроизвежда сходна структура на Народното събрание. Той обърна внимание, че първите две партии не са достатъчни, за да има правителство. Най-малко 3-4 партии трябва да се съберат, за да направят коалиция. Лидерът на Движението попита риторично каква коалиция може да има без диалог.

„Без диалог няма как да вървим напред. Сега никой с никого не си говори, всеки се опитва да налага собствените си виждания. Ние призоваваме за диалог, а те се опитват да налагат прищевките си,“ допълни Карадайъ. Той припомни, че от 2016 г. ДПС призовава за връщане на нормалността в политиката, а това означава – на диалога. 

Карадайъ прогнозира, че на хоризонта пак се виждат избори. Той бе категоричен, че сега – при тези кризи, България има най-голяма нужда от кабинет. Лидерът на ДПС добави и че войната допълнително усложнява тежестта на кризите, но че политическата се поддържа изкуствено. 

Мустафа Карадайъ посочи и конкретната цел на движението – на предстоящите избори да спечелят минимум 40 народни представители.

Карадайъ предаде и множеството специалните поздрави за Куртулуш Байрам от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„През онези мрачни години, когато потъпкваха честта и достойнството ни, ние платихме цената на разделението. Когато някой си мислеше, че може да ни вземе името, той не знаеше какво означава името за нас. С Езана (призив към молитва – бел. ред.) е извезано името в нашите души. И ако някой се опитва да ни вземе името, това означава да ни вземе душата,“ заяви Карадайъ.

Лидерът на Движението изрази и гордостта си от младото поколение в ДПС, защото по думите му ще има хора, които ще носят знамето на справедливостта, честта и достойнството.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *