ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Картите за една линия на транспорта в София се връщат от 15 март

метро, билет, превозни документи

Картите за една линия от градския транспорт на София ще се продават отново, като вероятна дата за връщането им е 15 март. От тогава ще се върне и месечният абонамент само за метрото.

Продажбата на тези карти спря от 1 януари и това доведе до поскъпване на транспорта за около 30 000 души, които преди това пътуваха с тях. Заради недоволството и с обяснение, че промяната и аргументите за нея не са добре обяснени на хората, председателят на общинския съвет Георги Георгиев от ГЕРБ предложи връщането на картите на старите цени – 23 лева за наземния транспорт и 35 лева за метрото. Подобни промени поискаха и представителите на други политически формации в общинския съвет. 

Предложено беше и възстановяването на продажбите за една линия за ученици, студенти, докторанти и пенсионери.

Предложението вече мина през транспортната комисия в общинския съвет. Предстои гласуването от водещата комисия по обществен ред и сигурност и евентуалното приемане на заседанието на съвета в четвъртък (23 февруари).

Комисията не прие идеята на независимия общински съветник Борис Бонев картите за една линия да поевтинеят. Идеята му беше вместо за 23 лева персонализираните документи за една линия да се продават за 20 лева, тези без име и снимка – за 25 лева вместо за 28 лева. За метрото персонализираната карта да остане 35 лева, а неперсонализираната да поевтинее от 42 на 40 лева. Аргументът му беше, че така сумите щели да са “по-кръгли” и да се връща по-лесно ресто.

Като контрапредложение Калоян Паргов от БСП предложи още по-ниски цени. 

И двете идеи бяха отхвърлени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *