ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Кметът на Перник напуска БСП

Станислав Владимиров

Кметът на Перник Станислав Владимиров напуска БСП, предаде БНР. На пресконференция по-късно се очаква решението си да напуснат столетницата да обявят областният лидер Валентин Петков и общинският председател Стефан Кръстев.

Владимиров, който е сред първите социалисти, противопоставили се остро на лидера Корнелия Нинова, напусна Националния съвет още през миналото лято. Сега напуска и левицата. “Това не е моята партия”, коментира кметът. Той няма да вземе участие в следобедната пресконференция в местната централа на столетницата, но е категоричен, че на последния скандален конгрес на БСП чашата е преляла. “Аз повече в това не мога да участвам”, подчерта той.

Около 50 членове от пернишката организация на БСП също напускат партията, съобщи Стефан Кръстев – председател на Общинския съвет на БСП в Перник. Напускащите са несъгласни с “безидейната политика на лидера Корнелия Нинова”, която е причината и за лошите резултатите на изборите. По предварителна информация младежкото обединение, чийто бивш лидер е изключеният по време на конгреса Мартин Жлябинков, също ще напусне. Очаква се от левицата да си тръгнат и немалка част от жените социалисти. Ралица Андреева, която е председател на групата съветници на БСП в Перник, също бе сред изключените на конгреса.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *