ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Комисията по транспорт ще обсъжда реформи в пътническия превоз на БДЖ

БДЖ - локомотив

Депутатите от Комисията по транспорт и съобщения в парламента ще обсъдят и подложат на гласуване “Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме необходимите мерки и действия за извършване на реформа в обслужването на пътници с железопътен транспорт”. Това предвижда дневният ред на днешното заседание на ресорната комисия, насрочено за 10:00 часа. 

Вносителите на проекторешението са депутатите от БСП Георги Свиленски и Борислав Гуцанов, както и Ивайло Чорбов от групата на “Възраждане”. 

Проектът на решение съдържа три точки. С първата Народното събрание иска да задължи Министерския съвет, чрез министъра на транспорта и съобщенията, да извърши комплексен анализ на действащия договор за извършване на обществени превозни услуги в областта на железопътния транспорт на територията на България между министерството и “БДЖ – Пътнически превози”.

С втора точка законодателният орган ще иска изпълнителната власт, отново чрез ресорния министър, да предприеме необходимите действия, предвид резултатите от анализа по точка едно, новият договор да бъде възложен чрез открита, недискриминационна и състезателна процедура по всички железопътни линии и участъци за цялата републиканска железопътна мрежа. 

Третата точка на проекторешението предвижда придобитият подвижен състав по Националния план за възстановяване и устойчивост да бъде предоставен безвъзмездно на “Холдинг БДЖ”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *