ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Конгресът на БСП решава каква ще бъде коалиционната политика

БСП Сграда

Най-висшият ръководен форум на БСП се събира на заседание в столицата. 50-ият конгрес на левицата решава каква ще бъде коалиционната политика.

950 делегати ще заседават в НДК. Очаква се политически доклад на лидера на БСП Корнелия Нинова, ще бъдат приети основни насоки за разработване на нова програма на БСП и концепция за промени в устава на партията. Ще се обсъжда и подготовката за участие на БСП в местните избори.

Часове преди заседанието на конгреса коалиция “БСП за България” се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 2 април, като внесе 7000 подписа. Амбицията е БСП да участва в следващото управление, бе констатацията на Корнелия Нинова.

“Да участваме в следващо управление, за да бъдем също гарант в тежката криза за лява политика и политика, която поставя човек ав център”, подчерта тя.

Лидерският въпрос обаче не е тема на заседанието на конгреса. Кирил Добрев от вътрешната опозиция обвини Нинова, че готви манипулации “и тоталното ликвидиране на всички различно мислещи в БСП”.

“Знаете ли кое обаче е най-големият проблем – че така както се управлява партията, тази госпожа си мисли, че така може да управлява и държавата. И затова на следващите избори резултатът ѝ ще бъде такъв, какъвто никога не го е очаквала”, добави той.

“Прекият избор за председател беше загубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее”, отвърна Нинова.

Бившият председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев също обвини сегашния лидер на БСП.

“Винаги сме се борили за първото място на избори, сега се борим да не бъдем на пето, а на четвърто”, каза той.

“Сергей преди да дава оценки, трябва да ни отговаря на много въпроси – защо въведе плоския данък и превърна БСП по този начин в дясна партия. Защо се прегърна с Местан на Орлов мост? Защо предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Защо като ръководител на ПЕС допусна най-грандиозния корупционен скандал в Европарламента?”, отговори Нинова задочно.

Членовете на идейната платформа “Социализъм XXI век” ще предложат като извънредна точка на заседанието на 50-ия конгрес на БСП прекратяване на мандата на председателя на БСП Корнелия Нинова. Това заяви пред БНР Юрий Асланов от формацията.

“Мисля, че не е време да се говори за оставка, каквато тя очевидно няма да подаде, а за прекратяване на мандата на председателя на партията, като първа стъпка за прекратяване на срива на доверие в партията”, поясни социологът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *