ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Корнелия Нинова: Първата ни работа в новото НС са цените и доходите

„Ежедневните скандали заглушават най-важния въпрос за мнозинството българи: скокът на цените, най-вече на храните. Поне от една година твърдя, че има спекула, и че държавата трябва да се намеси. Когато го казахме за пръв път, всички скочиха, че нямало определение за спекула. Само че хората не купуват определение, а мляко, яйца, месо, хляб и сирене на безбожни цени”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред актива в столичния район “Оборище”.

“Първата ни работа в новото НС ще е това: закон за регулиране на цените. В момента събираме европейския опит от Испания, Гърция, Унгария и Португалия, които въведоха таван на цени на различни стоки и Франция, която се подготвя за такъв. Анализите показват, че в Гърция и Испания инфлацията пада до 6-7%. Нито една стока не е изчезнала от рафтовете. Значи тези мерки работят”, допълни тя. 

“Успоредно с това в новото събрание ще работим за повишаване на доходите. Както видяхте, увеличението на майчинство, детски, минимална заплата за работещите бедни и пенсиите, което БСП направи, не фалира държавата. Напротив: годината приключи с дефицит под 3%. Времето показа, че и за това сме прави“, каза още Нинова на конференцията на район “Оборище” в София. На нея тя отчете свършеното от депутатите и министрите на БСП и очерта хоризонта за предстоящите избори.

Делегатите приветстваха решението с кого да се правят съюзи след изборите да се вземе на вътрешнопартиен референдум. “Смятам, че така е най-демократично и справедливо. Вие, членовете сте партията, а не тяснопартийното ръководство. По такива ключови въпроси за бъдещето на БСП и на България трябва да решава цялата партия”, заключи Корнелия Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *