ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Костадинов защити подписката за референдум за въвеждане на еврото

Костадин Костадинов

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на “Възраждане” защити инициативата по събиране на подписи за референдум за отлагане на присъединяването към Еврозоната.

“Странно защо референдумът изведнъж, в рамките на две седмици, се превърна в най-големия враг на т.нар. демократи или по-скоро антидемократите в България. Ако слушаме тях, тяхната реторика, ще останем с впечатление, че най-недемократичната диктатура в света е Швейцария – държавата, в която се провеждат по няколко референдума на година по най-различни теми, които в повечето случаи са провеждани по инициатива на самото население“, каза Костадинов и посочи:

“Референдумът бил път към диктатурата. В този антидемократичен, анти бих казал дори, античовешки хор, пригласят и много родни журналисти, използвайки абсолютно безнаказано националния ефир, за да внушават лъжи. Един от тези журналисти обясняваше как референдумът бил докарвал на власт много диктатори – това е лъжа – нито един диктатор не е дошъл на власт с референдум. Има обаче диктатори, дошли  на власт с избори и то много диктатори”, заяви Костадинов. 

13 депутати от “Продължаваме промяната” и трима от “Демократична България” са отсъствали при вчерашното гласуване на съдебната реформа, заяви още Костадинов. Той определи поведението на народните представители като “тържество на политическото лицемерие“.

Костадинов попита дали хората, които са отсъствали, имат зависимости от главния прокурор.

“Мнозинството щяхме да бъдем ние, които искаме съдебната реформа да бъде завършена, които последователно се борим за това.  Сега остава големият въпрос, който аз ще задам от тази трибуна – има ли зависимости от страна на главния прокурор персонално и от прокуратурата от някои не чак толкова главни прокурори, от страна на хората, които вчера липсваха, от малката софийска коалицийка от “Продължаваме промяната“, защото това беше предателство, не предателство към нас, а към техните собствени избиратели”, посочи Костадинов. 

“Референдум за запазване на българския лев ще има и това влудява тези, които пряко защитават антибългарските интереси. Подписката надхвърля очакванията ни. Ако приемем това за едно улично социологическо проучване, то съотношението между хората, които подкрепят идеята за запазване на българския лев, и тези, които искат да се въведе еврото, е 95% към 5%”, каза по-късно пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане”. 

И допълни, че това е общонационална идея, която обединява и се подкрепя дори от хора, които не са избиратели на “Възраждане”. 

“Има и много симпатизанти на “Продължаваме промяната”. Има такива, които казват, че подкрепят въвеждането на еврото, но искат да се чуе народният глас”, поясни Костадинов.

Той отчете, че ще има невалидни подписи, но въпреки това валидните ще бъдат достатъчно, за да се проведе референдумът. 

Костадинов допълни, че с гласовете на ДБ и ПП е била саботирана съдебната реформа. 

“Има ли причина, поради която тези хора не бяха в залата? Явно имат зависимости от прокуратурата. ДБ изградиха цялата си политическа база и съществуването си върху това, че искат съдебна реформа, но ако тя се осъществи, те няма да има за какво да съществуват. Цялата им политическа база е основана на отрицание и омраза срещу всичко българско… За две седмици съдебната реформа беше два пъти саботирана и предадена от ДБ и ПП”, изтъкна лидерът на “Възраждане”.

Според него фактът, че ДБ и ПП искат да се обединят за предстоящите избори, е знак за страх. 

“Те нямат партньори в парламента. Ще имат и проблеми помежду си, защото не могат да се гледат. Те отрицават всичко и ще има вътрешни колизии, а по време на кампанията ще видим много удари под кръста”, допълни той.

Костадин Костадинов цитира Христо Ботев в описание на сегашната ситуация: 

“Кажи ми, кажи, бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее?”. На нас 33 години ни се сменят бавачките, люлката си остава една и съща. Когато казваш истината, си сочен с пръст като човек, който едва ли не създава заплаха. Ние сме заплаха за тези, които превърнаха лъжата във фундамента, върху който построиха съвременната уж-демокрация. В нашата страна има само фасадна демокрация, привидна”. 

На предсрочния вот “Възраждане” ще се бори да бъде първа политическа сила, ако това не се случи, от партията ще разговарят с всяка една партия, която влезе в парламента.

“Те изгарят от желание да разговарят с нас. Но предлагат нещо, което ние не приемаме – предлагат парцелиране на властта – да направим компромиси в името на позиции, власт, пари. Ние ще направим компромис само в името на политики. Компромис с българския национален интерес няма да направим… Ние имаме кауза, от другата страна имат грантове; ние имаме сърца, от другата страна имат инструкции; ние имаме душа, от другата страна нямат нищо”, разясни Костадинов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *