ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Костадинов призова за предсрочни избори и критикува Радев, че бави втория мандат

Костадин Костадинов

Лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов призова за предсрочни избори и критикува президента Румен Радев за бавенето на връчването на втория мандат за съставяне на правителство.

“Това, което в момента Радев прави, е изнасилване на Конституцията”, констатира депутатът. Костадинов заяви, че ще направят запитване до президента, в което той да изясни кога точно ще бъде връчен вторият мандат и коя нова година е имал предвид.

По думите на Костадинов преговори за кабинет с мандата на “Продължаваме промяната” са обречени.

“Тези хора говорят само празни приказки”, коментира Костадинов по повод днешната идея на ПП за програмна декларация в Народното събрание.

“Видяхме ги за осем месеца какво могат и какво не могат. Видяхме, че решенията, които те предлагат за бъдещето на България, в това Народно събрание, нямат нищо общо с нашите принципи и интересите на българския народ, които ние защитаваме”, каза още Костадинов. 

От “Възраждане” заявиха, че България подарява оръжие на Украйна, което издавало страх.

Най-големият приоритет, който “Възраждане” имат, е да приключи работата на това Народно събрание, отбеляза още лидерът на партията.

В коментар на идеята на ПП за обща програмна декларация, около която да се обединят парламентарните групи, Костадинов каза, че от “Възраждане” на свой ред питат ПП ще ги подкрепи ли за събирането на подписи за свикване на референдум за членство на България в еврозоната, както и дали заедно с “Възраждане” биха отменили вече взетото от Народното събрание решение за предоставяне на три милиарда лева за закупуване на нови “американски чертежи”. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *