ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Лорер: Начинът за определяне на водачите и участниците в листите ще е електоралната тежест

Даниел Лорер

Нека избирателите да дадат оценка на последния парламент. Аз ще обобщя дейността на 48-ото Народно събрание (НС) с едно изречение – може, когато иска. Ще дам и няколко примера. Гласувахме пари за общинските болници и заплати на лекарите работещи там. Досега лекарите в тези болници работеха на минималната работна заплата и напускаха, а сега вече ще получават по 2 100 лева. Гласувахме безплатни учебници до 12 клас. Вдигнахме минималната работна заплата. За съжаление не успяхме да увлечем и служебното правителство относно ръста на доходите. 

Това каза пред БНТ Даниел Лорер от “Продължаваме промяната”, който коментира краткия живот на 48-ото НС и предстоящите действия на ПП за изборите на 2 април.  

“Хората искат решения на техните проблеми. Това е причината да правим обединение с “Демократична България”, за да можем да сме първа политическа сила и да налагаме дневния ред. Коалицията ще е предизборна и ще трябва да убедим хората, че лицата от нея ще могат да решат проблемите им. Каузата ни с ДБ е обща. Опитахме сами в предишните два парламента и видяхме, че не става. Ще привлечем още партии и движения, които споделят нашите идеии. С БСП работехме добре и свършихме хубава работа за България, когато управлявахме заедно. В този парламент те направиха няколко проблематични гласувания, като основното е връщането на хартиената бюлетина. Проблемът с хартиената бюлетина е много сложен. Аз съм твърдо убеден, че ние отново ще се върнем към машинно гласуване, но ще ни трябват още няколко изборни цикъла. Съжалявам, че България беше напред в едно нещо – дигитализацията на изборите и сега се връщаме в ерата на хартията. Възгледите и идеите, които споделя г-н Явор Божанков, са много близки до нашите. Не знам дали той ще влезе в нашето обединение и ще заеме ли място в листите, но ще разговаряме с него. Единственият начин, по който ще се определят водачите и участниците в общите ни листи, ще бъде електоралната тежест. Кой ще може да привлече най-много гласоподаватели към нашите идеи и виждания и кой ще може да обясни най-добре на хората, че можем да решим проблемите им. Ние не затваряме вратата за никого по важните теми за България”, разкри Лорер.  

“Темата Nexo се експлоатира за политически цели още преди да е ясно какво всъщност се е случило. Прокуратурата гръмко споделя някакви тези, но аз призовавам тази тема да не се политизира преди да разберем какво се е случило наистина. 10 години не се случи никаква реформа в съдебната система. В този парламент за първи път тази тема стигна до обществото и то разбра, че е важно да има механизъм за разследване на главния прокурор. ГЕРБ, ДПС и БСП също показаха, че започват някакви движения по темата, но за съжаление само наужким. Надявам се на следващите избори много повече хора да разберат, че тази тема е изключително важна, за да може България наистина да се превърне в правова държава”, завърши Даниел Лорер. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *