ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Санкционираният от САЩ Малинов заминава за Русия за консултации

николай малинов

Санкционираният по закона “Магнитски” Николай Малинов заминава за Русия, за да пита Сергей Лавров какво да прави

Лидерът на движение „Русофили“ Николай Малинов, който е включен в новия списък със санкционирани българи по глобалния закон “Магнитски”, обяви, че в четвъртък има среща в Москва с руския външен министър Сергей Лавров. Цитиран от БТА, Малинов заяви, че заминава за Русия, за да говори “с приятели” и да обсъдят какви действия да бъдат предприети. Той уточни, че вече търпи санкции, след като името му попадна в забранителния списък по закона “Магнитски”. Блокирани били всичките му банкови карти, както и някои сметки. В същото време е имало проблем с регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК) на четворна коалиция, в която участва движение “Русофили“.

Лидерът на движението отново изтъкна, че констатациите в доклада на САЩ не били подкрепени с факти. “Всички неща са лъжи и измишльотини”, твърди той, допълвайки, че по време на срещите си в Русия ще потърси съвет как да процедира и ще анализира какво го очаква. “Америка не ме интересува. Аз не съм ничий шпионин”, настоя Малинов. И отбеляза, че никога не е ходил в САЩ и не е имал планове да пътува за там.

Той за пореден път увери, че не е получавал никакви пари от Москва заедно с присъдения от руския президент Владимир Путин “Орден на дружбата” и припомни тезата си, че не е давал подкуп на съдия, за да го пусне да пътува в чужбина преди време. Също така поясни, че в момента няма забрана да напуска България.

Председателят на русофилското движение съобщи, че в надпреварата за парламентарния вот неговата формация ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров „Атака“ и други две комунистически движения. Днес, въпреки затрудненията, са подадени документи в ЦИК и се очаква становище на комисията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *