ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Мандат при БСП цели махане на Нинова, смята Борис Бонев

Лидерът на “Спаси София” Борис Бонев определи решението на президента Румен Радев да даде третия мандат на БСП като напълно очаквано. Той обаче коментира, че става въпрос за политически игри и причината мандатът да бъде връчен на БСП е свързана с желанието на определени кръгове в БСП да отстранят лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Според Бонев е имало и по-подходящи политически формации, които са можели да получат мандата и са давали заявки за управление.

Днес, 15 януари, Бонев учреди гражданската организация “Спаси София” като партия. Като за начало целите, които тя си поставя, са три – победа на местните избори в столицата на първи тур, мнозинство в Общинския съвет и доказателства, че София може да се управлява по различен начин.

В учредителната декларация на новата партия се посочва, че “Спаси София” функционира от 14 години и през това време каузата ѝ е привлякла архитекти, урбанисти, учители, икономисти и най-вече активни граждани на столицата.

Борис Бонев предвижда управление на града през честна и безпартийна администрация, както и децентрализация на местната власт. Той смята, че на по-следващ етап може да се участва и в национални избори, като формацията може да се яви както самостоятелно, така и да потърси общи приоритети и обединение на хората, които искат промяна за София.

“Спаси София” ще е центристка партия, обяви още Борис Бонев. Той посочи, че вече се е срещал с лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ за общо явяване на местните избори в София, но за това все още няма взето решение. Бонев уточни, че дори и да е възможно самостоятелното явяване на избори, то не е препоръчително:

“Вярваме, че след 17 години управление на ГЕРБ в София има нужда от широк, обединен опозиционен фронт, който да получи необходимата обществена подкрепа и доверие, така че всички онези тежки, но необходими реформи, от които нашият град има нужда, да се случат и да има обществена подкрепа за тях.

Нашите три приоритета са ясни – това е влизането в кварталите, но по истински начин; прозрачно и честно управление, както по отношение на администрацията, така и на разходването на средствата. Градът ни да бъде зелен и проспериращ с фокус върху зелената икономика, бизнеса и чистия въздух”, обяви Бонев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *