ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Манолова: “Хартиената коалиция” на ГЕРБ, БСП и ДПС се опитва да открадне изборите

Мая Манолова

“Кражбите и манипулациите на вот ще бъдат заметени”

“Ще подадем жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК за смесването на хартиените и машинните бюлетини”

Хартиената коалиция на ГЕРБ, БСП и ДПС се опитва да открадне изборите. Това заяви Мая Манолова, лидер на „Изправи се, България“. Гражданската платформа е част от новата политическа формация „Левицата“,  в която влизат още  “Движение 21” на Татяна Дончева, АБВ с председател Румен Петков, а също Валери Жаблянов, Костадин Паскалев и други бивши функционери на БСП.

Мая Манолова смята, че представителите на тези три партии нямат намерение да отчитат адекватно нито машинните бюлетини, нито преференциите.

“Залогът е да си надпишат гласове”, посочи тя пред БНР.  

Лидерът на „Изправи се, България“ обясни, че ще подадат жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК за съдържанието на протоколите. 

„Хартиената коалиция, която реално изхвърли машините, сега се изяви и в ЦИК. Прие абсурдното и незаконно решение хартиените и машинните бюлетини да се обединят. Кражбите и манипулациите на вот ще бъдат заметени. Отново представителите на БСП са изпълнители на мръсната поръчка на ГЕРБ и ДПС. Вносител е представител на БСП. Така ще се занули честността на изборите. Позорно поведение на тези три партии в ЦИК“, коментира Манолова.

Дошъл е моментът да има автентична лява формация, посочи още Мая Манолова.

„Нинова и приближените й загубиха доверието на 700 хиляди души за 5 години. Вратата е отворена към всички социалисти, независимо дали са напуснали БСП. В четвъртък ще представим Обществения съвет на “Левицата”. Ще се стремим към силно парламентарно представителство в следващото НС, ще бъдем последната преграда срещу опитите на ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта и ще прекратим самоунищожителната война, която БСП води срещу президента Радев“, каза тя. 

Дневният ред на „Левицата“ включва няколко основни проблема на българските граждани, обясни Мая Манолова.

„Първият са доходите. Идеята за голяма трудова реформа и повишаване на доходите е на „Изправи се, България“. В момента се заимства от ръководството на БСП. Основната идея е защита на правата на работещите. Не е достатъчно минималната работна заплата да е половината от средната. Тя трябва да бъде повишена веднага и трябва да гони издръжката на живот“, посочи тя. 

Нашата основна кауза ще бъдат цените на храните, допълни Манолова.

„Имаме ясен план. Цените на продуктите от малката потребителска кошница трябва да имат таван на надценка. Необходимо е да се създаде държавен разследващ орган, който да гони спекулата“, подчерта лидерът на “Изправи се, България”. 

Мая Манолова смята , че резултатите от последните социологически изследвания, които не поставят „Левицата“ сред партиите, влизащи в следващия парламент, не са показателни.

„Тези изследвания са правени преди 12 февруари, когато новото обединение беше обявено. Всякакви спекулации, че е под 4-те процента, си остават спекулации. Няма как да мериш несъществуващ обект. „Левицата“ се разраства“, обяви тя. 

За разлика от ПП и ДБ, ние нямаме никакви идеологически различия, посочи Манолова.

„Спойката в левицата е естествена. Имаме биография, кауза и позиции, които сме защитавали“, допълни тя.

„Ще се противопоставим на опитите да бъде унищожена последната институция, на която хората в България вярват“. Така Манолова коментира изказването на съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов, че една от първите задачи пред следващото НС трябва да е работата по импийчмънт на президента Радев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *