ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Марина Василева от БМА става заместник-министър на културата

Марина Василева е новият заместник-министър на културата. Тя е назначена на поста със заповед на премиера Гълъб Донев от 22 февруари 2023 година.

Преди да поеме длъжността, от октомври 2021 г. до настоящия момент, Марина Василева е член на Управителния съвет на “Българската музикална асоциация”, а от 2000 г. – член на Управителния съвет на Сдружение Брас Асоциация.

 Василева ще заеме мястото на оттеглилата Борислава Танева, която подаде оставка като заместник-министър с аргумента, че е изтощена и има две внучета.

Василева завършва международни икономически отношения с профил „Международен бизнес и мениджмънт”. Тя е музикален мениджър с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт, била е и координатор на събития, участвала е в множество професионални музикални форуми и конференции.

Част е от работните групи на независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на COVID-кризата и за създаване на регистър за свободните артисти. Тогава тя обяви, че има нужда от уеднаквяване на дефинициите за свободните артисти в Закона за закрила и развитие на културата и в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Защитаваше позицията, че е безкрайно належащо осъвременяване на класификатора за икономическите дейности, за да обхване повече артисти на свободна практика.

Предишен заместник-министър на културата също бе част от “Българската музикална асоциация”. Весела Кондакова – заместник на проф. Велислав Минеков при първия му мандат – дори бе обвинена в анонимен сигнал в конфликт на интереси, защото е била назначена на важния държавен пост (на 13.05.2021 г.), докато е била изпълнителен директор на сдружение „Българска музикална асоциация“ и член на управителния съвет на сдру­жение „АССИТЕЖ България” и не е предприела необходимите действия, за да напусне позициите си в НПО-сектора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *