Търсене
Generic filters

Мая Манолова: БСП е заложник на партийната кариера на Нинова

Ние сме обединеното ляво, което няма при никакви условия да е в колаборация с ГЕРБ, ДПС и никога няма да е във война с президента Радев. Това заяви в интервю за БТВ Мая Манолова. 

По думите ѝ, БСП се е превърнала в заложник на партийната кариера на Корнелия Нинова. Затова и в България има нужда от левица, при която клиентилизмът и авторитарните начини на партийно управление да останат в миналото.

“Левица, която няма да води братоубийствена война срещу президента. Това е самоунищожителна война, в която редовите социалисти не участват, води я ръководството”, добави тя.

Манолова заяви, че ляво обединение ще има.

“Ще имаме общи листи на предстоящите избори. За следващите местни ще се влеем в единен ляв политически субект. Лявото обединение, в него ще се включат интелектуалци, очаквам и много социалисти, които не са съгласни с линията, която провежда Нинова и шлейфа около нея. Също и онези честни хора вляво, които искат истинска и силна левица, която да защитава работещите хора и уязвимите в България”, посочи тя.

Мая Манолова припомни, че на последните местни избори е спечелила близо 200 000 гласа, което посочи, че е близо до резултата на Нинова в цялата страна. 

“В тази организация, която оглавявам, може би членовете на БСП са двама или трима. Само за 5 години партията под ръководството на Нинова загуби 700 000 гласа и се превърна в лесно заобиколим фактор, който се използва като патерица и от статуквото”, заяви тя. 

Манолова предположи още, че партията на Стефан Янев – “Български възход” няма да влезе в следващия парламент. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *