ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Мая Манолова призова за бойкот на “златните” яйца

Лидерът на партия “Изправи се БГ” Мая Манолова и активисти на коалиция “ЛЕВИЦАТА!” организираха акция срещу високите цени яйцата в една от големите търговски вериги.

Манолова призова гражданите да се опитат да свалят цените като бойкотират купуването на този продукт.

Мая Манолова обяви старт на кампанията „Бойкот на златните яйца“ срещу цените на яйцата в магазините.

Тя публикува в личния си Фейсбук профил видео, в което нарече яйцата в търговските вериги „яйца фаберже“ и „писаното яйце на българската държава“.

“Яйцата са една от най-използваните стоки от малката потребителска кошница, но те поскъпнаха между 50 и 70 процента – с огромна надценка. Затова обявяваме от понеделник до Великден 40 дни бойкот на покупката на “златни яйца” и призоваваме: “За Бога, хора, не купувайте златни яйца. Това са яйцата “Фаберже” на търговските вериги, писаното яйце на българската държава. Колкото по-дълго издържим, толкова повече ще паднат цените”, категорична е Манолова.

Бойкотът на „златните“ яйца, организиран от лявото обединение “ЛЕВИЦАТА!”, ще продължи от понеделник до Великден“. Манолова е категорична, че бойкотът ще доведе до поевтиняване на яйцата.

Акциите на “Левицата” ще продължат и в други търговски вериги с други “златни” продукти като мляко, сирене и кашкавал.

Манолова се обяви за въвеждане на таван на цените на основни храни.

“В момента, в който стъпим в парламента, първия закон, който ще внесем, е за таван на цените на 10 продукта от малката потребителска кошница. Това означава 5% надценка над цената, на която стоката пристига във веригата”, заяви тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *