ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Мая Манолова призова за изслушване на журналиста Христо Грозев

„След публично обявените опасения за живота и сигурността на разследващия журналист Христо Грозев, който е български и европейски гражданин, като всеки един от нас, призоваваме българските институции да не мълчат, а да му дадат закрилата, от която се нуждае – комисията по сигурност към НСО да оцени степента на застрашеност и да предприеме адекватни действия за неговата защита.”

Това написа Мая Манова в личния си профил във “Фейсбук”.

Манолова призовава парламентарните партии вместо да излизат с лицемерни декларации за подкрепа, да предприемат реални действия. Тя предложи да бъде създадена парламентарна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата, свързани със заплахата към журналиста спрямо дейността му. Тя допълни предложението си с идеята комисиите да изслушат самия Христо Грозев, ако се налага и онлайн, а също и шефа на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) и съответните служби за сигурност. 

„Парламентарните партии да не се държат все едно няма парламент, когато става дума за посегателство върху свободата на словото и правото на свободно изразяване, които са ценности, закрепени в Конституцията на България и Европейската харта за правата на човека,“ коментира още Мая Манолова.

Тя заяви, че парламентарната ваканция не може да бъде извинение. И щом българските граждани работят, и парламентът следва да се свика, за да защити един български журналист.

Мая Манолова подчерта, че е срамно за Левицата и парламентарните партии, които мълчат, да се снишават и да не дадат институционална защита на български гражданин и журналист.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *