ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МВнР: Няма информация за нови случаи на загинали или пострадали българи в Турция

МВнР

За момента в посолството ни в Анкара не е постъпвала информация за нови случаи на загинали или пострадали българи при земетресението в Турция.

Продължават издирвателните дейности в Атакия в района на сградата, обитавана от 29-годишна българка с двойно гражданство.

Тя и бебето ѝ остават в неизвестност. Тази сутрин от Министерството на външните работи потвърдиха, че е намерено тялото на издирвания български гражданин в град Искендерун.

Близките на 29-годишната Айлин Канмаз от Бял извор, Ардинско, все още нямат официална информация дали тя и 7-месечното ѝ момченце са живи или загинали в опустошителното земетресение в Турция, казаха роднини за Радио Кърджали. 

Тази сутрин те са звънели във Външно министерство в София, но оттам не са потвърдили появилата се в местен кърджалийски сайт информация, че тялото ѝ е намерено под развалините на жилищния им блок, каза Неждет Узунов, братовчед на Айлин. 

Близките на Айлин в България получават вести от свекъра на младата жена, който е на място при спасителите в турската провинция Хатай. Късно снощи стана ясно, че са открити телата на съпруга на Айлин – Мустафа, и 5-годишната им дъщеря Айза.

Близките в България обаче все още имат надежда, че майката и бебето ще бъдат открити живи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *