ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Международни агенции ще транспортират българската военна помощ за Украйна

Разходите по транспортирането на военната помощ, която България ще предостави на Украйна, ще бъдат за сметка на международни агенции и организации, оказващи помощ на Украйна.

Това посочват от Министерството на отбраната в отговор на запитване на БТА по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). На 23 декември стартира логистичната операция, в рамките на която  ще бъде изпратена одобрената от Народното събрание помощ за Украйна. Общата стойност на предоставената хуманитарна помощ от българското Министерство на отбраната на Украйна е 7 097 730, 15 лева, посочват от ведомството. 

При посещението си в Киев служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че от началото на войната в Украйна, България е предоставила хуманитарна помощ на Киев в размер на 448 милиона лева.  

За тези малко повече от 7 млн. лв. българското Министерство на отбраната е предоставило на Украйна 2000 каски, 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни дрехи (полушуба с подплата, клин с подплата, риза с дълъг ръкав и шапка) и 5000 броя обувки цели полеви.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *