ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Месечната карта за градския транспорт за ученици и студенти в София ще бъде намалена с 5 лева от утре

Съгласно решението на Министерски съвет, от утре месечната карта за пътуване в градския транспорт за ученици и студенти в София ще бъде намалена с пет лева.

В момента тя е на цена 20 лева за всички линии на наземния транспорт и метрото.

От утре се спира продажбата на годишните карти за ученици и студенти, ще се продават само месечни на цена от 15 лева.

С доклад на Столичния общински съвет ще бъде решено как да се върнат парите на тези, които са си купили годишна ученическа карта на стойност 200 лева, обяви директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

“Ние трябва за една нощ да сменим навсякъде ценоразписи, да дадем указания на касиери, да променим касовия софтуер. Надяваме се, ще работим цяла нощ, утре това нещо да е факт. Столична община няма да се забави конкретно в частта с прилагане на новите отстъпки на тези групи. Механизмът тепърва ще бъде одобрен от Общинския съвет. Когато бъде гласуван, ще има определена процедура, с която всички могат да възстановят средствата, ако има такива надплатени в минали месеци, за техните превозни документи”, обясни той.

Пенсионерите в столицата пътуват с 80 процента отстъпка, която е по-голяма от тази, приета от Министерския съвет.

Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно, а на тези на възраст между 7 и 10 години, на които вече са закупени карти, парите ще бъдат възстановени.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *