ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Милен Керемедчиев: РСМ няма да влезе в Евросъюз в следващите 10-15 г.

Милен Керемедчиев

В следващите 10 до 15 години Република Северна Македония няма да стане член на ЕС. Жалко е за тях, но те го причиняват на самите себе си. Това заяви в интервю за БНТ дипломатът Милен Керемедчиев.

Той уточни, че няма българско вето върху членството на югозападната ни съседка в Съюза.

“То е на Европейския съюз и Европейската комисия. След подписването на споразумението, изготвено от Франция, не България е наложила вето, а ЕК. Докато РСМ не изпълни изискванията на България, които вече са европейски, няма да стартира преговорите за членство. Ветото не е паднало, вече не е на България, а е на целия ЕС. РСМ не е започнала преговори за членство. Може би е на светлинни години, съдейки по начина, по който се държи, за разлика от Албания. РСМ е блокирана от ЕК докато не бъде променена Конституцията”, припомни дипломатът.

Керемедчиев посочи и кои са организаторите на сблъсъци от двете страни на границата. А това, по думите му са ВМРО и “Възраждане” от българска страна, а от македонска – ВМРО-ДПМНЕ.

“Само една част е дългата ръка на Русия, другата е предстоящите избори в България и много вероятните избори в РСМ. Тази тема се нагнетява в България от партии, които са извън парламента и се опитват да вдигнат подкрепата си, става дума за ВМРО”, посочи той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *