ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ПП настояват минималната работна заплата да е 50% от средната

Парламент Искрен Арабаджиев

“Ние подкрепяме занапред минималната работна заплата да бъде както досега основна, върху нея да се начислява класът и всички други постоянни възнаграждения, които имат работниците, но тя да бъде 50 % от средната работна заплата за страната за първите две тримесечия на годината”. Това заяви в кулоарите на парламента Искрен Арабдажиев, депутат от парламентарната група на “Продължаваме Промяната”, който е и заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Днес парламентът отхвърли четири различни предложения за удължаване на работното си време. Едно от тях бе на Георги Свиленски от БСП, който поиска заседанието да бъде до обсъждане и гласуване на второ четене на измененията в Кодекса на труда. Колегата му Иван Ченчев поиска разместване в дневния ред – промените в КТ да станат втора точка за деня, което също не бе прието. 

По-рано днес председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова каза на брифинг в парламента, че ГЕРБ, “Продължаваме Промяната”, “Демократична България”, “Български възход” и ДПС са блокирали увеличението на минималната работна заплата.

Вчера (20 декември) депутатите от комисията по труда, социалната и демографската политика приеха на второ четене промени, с които се определя размерът на брутната минимална работна заплата за догодина. Според приетото предложение брутната минимална работна заплата за страната за следващата календарна година се определя до 1 септември на текущата година в размер на 50 на сто от средната брутна работна заплата за предходната година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *