ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министерството на иновациите дава на Елин Пелин над 2 млн. лева за инфраструктура

Министерски съвет

Министерството на иновациите и растежа (МИР) ще предостави над 2,3 млн. лв. за пътна инфраструктура в Община Елин Пелин. Те са предназначени за реконструкция, разширение и асфалтиране на общински път от ЖП прелез „Верила“ до с. Равно поле, съобщиха от ведомството.

Сумата ще се предостави от МИР след днешното решение на Министерския съвет. Решението е за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Разширяване на складова база Логистичен Парк София“, с. Равно поле на „УЕЪРХАУЗИНГ ЕНД ЛОГИСТИКС“ ЕООД.

Инвестицията по проекта е в размер на над 15 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 15 нови работни места.

Реализацията на обектите е от важно регионално значение поради стратегическото място – между автомагистралите “Тракия” и “Хемус” и в близост до Околовръстен път София и Летище София.

Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Елин Пелин.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *