ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Митева за списъка “Магнитски”: Това е знак, че у нас само се говори, но не се прави нищо

Ива Митева

Санкциите по закона „Магнитски“ няма как да се приложат директно. Новият списък „Магнитски“ е знак, че все още нищо не се е направило в България. Все още само говорим, без да предприемем никакви действия. Затова ние сме тук, за да има действия. Това заяви бившият председател на НС Ива Митева за новия политически проект „Заедно“ пред БТВ.

„Тук трябваше по примера на прибалтийските републики да приемем решения в НС. Ние не законоприлагаме. В 47-то НС направихме временна комисия, която нямаше нито едно заседание, в 48-то НС имаше постоянна комисия, но пак не се постигна нищо. Когато няма мнозинство, за да се постигне конституционна реформа, това не означава, че вие не трябва да изложите какво мислите. Ако бяхме седнали и подписали някакъв законопроект, можеше поне да се дебатира по темата“, смята Митева.

„Не съм участвал в никакъв политически формат досега. В тази коалиция съм в качеството на експерт. Като предприемач моите решения са базирани на анализи и данни“, каза Юлиан Софрониев, който е част от новата формация „Заедно“.

По думите му бизнесът е докаран до командно дишане. Няма бизнес в България, посочи той.

Подобни разследвания се случват навсякъде по света, каза той и даде пример със сина на президента на САЩ.

Ива Митева обясни защо е тръгнала по друг път, различен от този на ИТН.

„Аз също не разбрах защо развалихме коалицията. Направих всичко възможно, за да се състави правителство. Аз разговарях със Слави Трифонов и му казах, че не съм съгласна с някои решения. Но аз не съм лидер на тази формация. Дадох всичко от себе си за партията, отборен играч съм, но искам всички да играят отборно, включително и лидерът. Не намерих отговор защо не направихме правителство“, призна тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *