ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Митева и Каримански разкриха защо са се разделили с ИТН

Ива Митева

Ако станем част от следващото НС, трябва да видим първо научили ли сме си уроците. Защото много грешки се направиха и много поуки трябваше да бъдат извлечени“. Това заяви за Нова телевизия Ива Митева от новосъздадената коалиция “Заедно”.

Тя допълни, че е важно всеки от политиците да си направи самооценка, за да види егото му до къде се е “потопило”. “Защото при такива фрагментирани парламенти и в ситуацията, в която България се намира вече две години – на 2-ри април ще бъде едно дежа вю. Трябва да си дадем ясно сметка, че трябва да работим заедно. В този момент на разделение червени линии не трябва да правим, а по-скоро трябва да говорим за политики“, допълни Митева.

Според другото знаково лице в коалицията – Любомир Каримански, това, което хората ще получат, е конкретно поставяне на техните проблеми. “Освен нашите уроци, трябва да видим и добрия пример от Европа. А той показва само едно – че икономиката и социалните проблеми изместват политическата идеология. Към кого ще гравитираме – в дясно или в центъра –  зависи от това, дали всички мерки, които сложим като изпълнение на масата – ще бъдат изпълнени”, подчерта той.

По думите му хората се интересуват основно от борбата с високите цени и спекулата. Другата мярка, която е приоритетна за коалицията е борбата с престъпността, включително корупцията. 

Митева коментира и новите санкции по списъка “Магнитски”. “Тези санкции показват, че има дълбок проблем в България. И за последните 32 години не сме направили кой знае какво. Участвам в процесите от 2001 година. Спомням си, че направихме прекалено много реформи в съдебната система, но пак сме в изходната точка”.

Двамата заявиха, че не са се чували със Слави Трифонов от изборите насам, а причината, поради която са се разделили с него, е, че не са участвали във взимането на решенията и не са били чути за някои неща. “Аз съм благодарен и признателен на това, че съм бил част от този екип. Аз съм работил 2 години по програмите. Но ни раздели невъзможността тези програми да бъдат приложени на практика“, разказа Каримански.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *