ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МС ще определи председател на Съвета за икономически анализи

Министерски съвет сграда

Предстои кабинетът да определи председател на новосъздадения Съвет за икономически анализи. Това предвижда част от дневния ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Служебният кабинет създаде Съвета за икономически анализи със свое решение на 15 февруари. Неговата задача ще бъде да подпомага българското правителство със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде отправна точка при вземането на стратегически решения за промяна в политиката. 

Създаването на Съвета за икономически анализи е предвидено в Националния план за възстановяване и устойчивост на България, заявиха от кабинета при решението за учредяването на съвета. Тогава това бе определено като “един от ключовите етапи, включени в графика на плащанията, които страната може да получи по Механизма за възстановяване и устойчивост при пълно изпълнение на предварително поетите ангажименти, съгласно оперативните договорености между правителството и Европейската комисия”.

Анонсът за създаването на икономически съвет бе направен още лятото на миналата година, а към края ѝ вицепремиерът Атанас Пеканов даде нарочна пресконференция, в която представи част от участниците в инициативата – изявени български и чуждестранни учени, като тогава бе анонсирано, че той ще се председателства от Пламен Ненов, преподавател по макроикономика в Норвегия.

Правителството ще обсъди и гласува още решения, с които страната ни да разкрие две нови консулски служби, ръководени от нещатни почетни консули – в Япония, със седалище град Мурия, и в Демократична република Сао Томе и Принсипи, със седалище град Сао Томе.

Дневният ред предвижда също решение за подписване на споразумения с Европейската банка за възстановяване и развитие, свързани с предоставяне на услуги за подкрепа при изпълнението на проекти, финансирани в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. 
Обсъждане на законопроект за промени в Закона за обществените библиотеки също е част от дневния ред на правителственото заседание. Началото му е от 10:00 часа. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *