ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

МТСП с програма за 70 млн. лева за социална икономика и предприемачество

Надя Клисурска

Благоевград е избран за един от шестте фокус-точки за развитие на социалната икономика и предприемачество. Това заяви на  работна среща с представители на местната власт, социалнните предприятия и институции заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска.

Проектът „Справедлива България“, който е част от Националния план за възстановяване и устойчивост, има два акцента- създаване на административен капацитет за обследване на възможностите за развитие на социалната икономика и реално финансово подпомагане на социалните предприятия  в посока на тяхната модернизация и реализация на пазара, каза заместник-министър Клисурска.

“Идеята на проекта е първо да подпомогне тези социални предприятия, които са регистрирани и вписани в регистъра, да станат по-видими”, добави тя.

Важен момент в информационната кампания по проекта е как други икономически субекти могат да придобият статут на социални предприятия, тъй като в регистъра на МТСП те са едва 38.

По проекта „Справедлива България“ ще бъде  създадена и дигитална платформа на социалните предприятия, каза още заместник-министър Надя Клисурска.

“Тази дигитална платформа ще даде възможност да бъдат показани техните продукти, съответно – да се продават, да има много по-голяма информираност. Заложили сме да бъдат обследвани над 200 социални предприятия и дигитализирани над 100”, поясни тя.

За  развитието на социалната икономика и предприемачество министерството ще разполага с финансов ресурс от общо 70 милиона лева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *