ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Националният празник ще бъде отбелязан в цялата страна

Връх Шипка

По повод 145 години от Освобождението на България и националния ни празник ще има чествания в цялата страна. Хиляди българи ще изкачат стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка. 

От 11.00 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред Паметника на незнайния воин в София, където ще отдадат почит пред паметта на загиналите за свободата на България. 

В 11.30 часа премиерът Гълъб Донев ще приеме почетния караул, след което ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите воини, която ще бъде отслужена от Великотърновския митрополит Григорий на връх Шипка.

А от 11.45 часа министър-председателят Донев ще отправи приветствие по случай националния празник. Премиерът ще участва и в ритуала по полагане на венци и цветя пред Паметника на свободата.

Паметникът на свободата ще бъде отворен до приключването на официалната церемония, като всеки, който желае да разгледа експозицията, ще може да направи това.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Премиерът Гълъб Донев също ще участва. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По-късно президентът ще бъде домакин на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март в Централния военен клуб в София. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *