ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

На 6 февруари СО ще обяви предложение за увеличение на заплатите в транспорта

Нови автобуси итонг за столичен автотранспорт Йорданка Фандъкова...

На 6 февруари заместник-кметът по транспорта на столицата Дончо Барбалов ще оповести предложение за увеличение на работните заплати в четирите общински транспортни дружества – столичен автотранспорт, столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и Метрополитен – това каза за Българското национално радио председателят на Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“ Иван Кирилов.

Ако не се постигне договореност, ще се пристъпи към ефективна стачка.

Искането на Федерация на транспортните работници “Подкрепа” е за 30% ръст на възнагражденията от 1 януари т. г. и то беше поставено на заседание на Съвета за тристранно сътрудничество по транспорта в Столична община, каза председателят на федерацията Иван Кирилов.

“От другата страна не получихме, нито положителен, нито отрицателен отговор. Искат време да направят разчет на финансовото състояние на дружествата и на 6 февруари зам.-кметът Дончо Барбалов да оповести решението и предложението, което ще бъде за увеличение на работните заплати”, поясни той.

Федерацията ще призове работещите в транспортните дружества, които не са на смяна, да се съберат на цигара и кафе на 6 февруари пред общината и да очакват решението.

“Ако на 6-и не се достигне до някаква договореност, ще има ефективна стачка, както сме го заявили”, закани се синидикалистът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *