ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Николай Милков: Не е нормално средната заплата в МВнР да бъде 60% от тази за София

Министерство на външните работи Николай Милков

Не е нормално средната заплата в Министерството на външните работи да бъде 60% от тази за София. Това каза служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция в сградата на ведомството. По-рано днес работещи в министерството отново излязоха на протест с искане за достойно заплащане.

МВнР няма ресурс да удовлетвори исканията на протестиращите, обясни Милков. “Провеждаме постоянно разговори с Министерството на финансите, информираме премиера за всичко това. Срещаме се периодично с представители на стачкуващите”, каза още министърът.

Подготвени са различни варианти за увеличения, но трябва Министерството на финансите да каже кои са приемливи, поясни Милков и каза, че утре се очаква да има повече яснота. Той добави, че се правят опити да бъдат изчистени въпросите с легитимността на стачката. “Очакваме списъци на стачкуващите, това е задължение по закон”, уточни той.

“Миналата седмица не направихме брифинг, защото имахме затруднения в това отношение. Тази седмица го направихме с усилията на двама-трима души и общо взето така работи министерството”, коментира Николай Милков и отбеляза, че ръководството на ведомството се отнася с разбиране към протестиращите.

Това, че България и Румъния остават извън Шенген не е европейската позиция, заяви служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция в сградата на ведомството. По думите му 25 държави са подкрепили страната ни и Румъния за членство в Шенген, но две държави са се изправили срещу Европа.

Общият подход беше разрушен от две държави, които използваха своето право на вето, нарушавайки философията на европейската интеграция, каза министърът. Той добави, че миналата седмица е била “черна за Европа”.

Припомняме, че Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи отхвърли с 25 гласа “за” и два “против” предложението България и Румъния да се присъединят към Шенген. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *