ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Никола Минчев: Предизборните коалиции са най-устойчиви във времето

Парламент Никола Минчев

“Практиката е показала, че предизборните коалиции са най-устойчиви във времето след изборите. Към такава коалиция вървим и в сегашния момент, въпреки някои нюанси в позициите, изразени в началото. Все пак си представям, че на изборите през април ще се явим заедно всички партии от ПП и ДБ”. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от “Продължаваме промяната” за БНР.

“Изглеждаше, че нюансите идваха от “Да, България”, посочи той и добави обаче, че няма съмнение, че в тях има желание за общо явяване на изборите: 

Нямам съмнение, че желанието е налице. Просто има детайли, които трябва да бъдат изчистени в хода на разговорите. Листите са първото, което идва на ум на всеки, но мисля, че това е въпрос, който няма да е препъникамъкът в крайна сметка“. 

“Предмет на разговори е името на бъдещата формация”, каза Минчев. По думите му ще има едно име, създадено специално за коалицията, а в скоби може да бъдат допълнени отделните партии. 

Той обяви, че текат първи разговори за структурата на коалицията. Според него този процес няма как да не е започнал, защото няма много време за взимане на тези решения. 

Като потенциални партньори Минчев вижда всички организации и субекти, които се считат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от “този коловоз” и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развитие и нулева толерантност към корупцията. Като пример за такава организация той посочи “Правосъдие за всеки”. “Спаси София” казаха, че няма да участват на парламентарни избори, но подкрепа от тяхна страна за местните избори би била добре дошла”, каза още депутатът. 

От ПП нямат притеснения за превефенциите по време на вота. Ако някой кандидат е успял да привлече сериозен преференциален вот, значи той е много разпознаваемо лице и това е добро за цялата листа, смята Никола Минчев. По думите му няма причина да възпират такъв преференциален вот. Той потвърди, че ще бъде в листата за изборите, но не би било драма, ако не е на избираемо място. 

“Предишният път не се явихме заедно с ДБ, защото имаше усещането, че поотделно можем да спечелим повече електорат”, обясни Никола Минчев и добави: “Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата обстановка“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *