ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова: Конгресът на БСП ще решава каква ще бъде коалиционната ни политика

Коалиция “БСП за България” се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 2 април. Внесени бяха 7 хиляди подписа. Амбицията е БСП да участва в следващото управление.

Конгресът на левицата утре ще решава каква ще бъде коалиционната политика, коментира Корнелия Нинова.

“Трябва да обсъдим нова, модерна лява програма, защото старата ни е от 2008 година. Обществените отношения, левите идеи се промениха, усъвършенстват се, модерни са, промени в устава, които в бъдеще да бъдат залегнали, имаме платформа за местни избори, и, разбира се, ще обсъждаме предстоящите парламентарни избори”, каза тя. 

Лидерският въпрос обаче не е тема на утрешното заседание. Лидерът на БСП коментира упреците на вътрешната опозиция в БСП. 

“Пречат на партията. Те не са лични битки, те са принципни битки и започнаха във времето, когато правихме реформата. Трите мандата за депутати обидиха много другари, които още не могат да ни простят. Прекият избор за председател беше загубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее. И, най-вече, имаме и един трети въпрос за обсъждане вътре. Нашата твърда позиция срещу Истанбулската конвенция и джендър идеологията при децата създава също напрежение. Не само вътре, но и напрежение с ПЕС. Това са трите причини, поради които се търси реванша в БСП. Сергей преди да дава оценки, трябва да ни отговаря на много въпроси – защо въведе плоския данък и превърна БСП по този начин в дясна партия. Защо се прегърна с Местан на Орлов мост? Защо предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Защо като ръководител на ПЕС допусна най-грандиозния корупционен скандал в Европарламента? Този с Катар гейт. Така че имаме какво да си кажем с него, но на Конгреса ще си говорим”, допълни Нинова.

Според нея те дестабилизират партията, а в момента не е време за това.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *