ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова настоява за таван на цените на храните

Корнелия Нинова, БСП

Трябва да се сложи таван на цените на храните. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. “Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния кабинет, няма да свършат работа. Решението е таван на цените на продуктите от потребителската кошница”, пише още Нинова.

Според нея в цената трябва да се включат разходи за производство, транспорт и 10% печалба. “Всичко друго отгоре е спекула. Спекулата не се бори с информационен сайт, а със здрава ръка. Вижте какво направи гръцкото правителство. Сложи таван на цените по описания по-горе начин. Който ги наруши, му се отнема лиценза и разрешителните за производство и търговия. Резултатът там е налице”, подчертава лидерът на левицата.

Преди ден от правителството обявиха, че ще бъде въведен ежедневен механизъм за наблюдение и контрол за основни хранителни стоки. Това ще стане със създаването на специален сайт, в който да има информация за движението на стоките по цялата верига – от производителя, през търговеца до щанда, а целта е да бъдат привлечени и потребителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *