ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Нинова: НС ни упълномощи да започнем разговори с парламентарно представените партии

Ще поканим лидерите на среща. Искаме честен и открит разговор има ли воля за съставяне на редовно правителство, заяви лидерът на БСП на пресконференция след взетото от Националния съвет решение

С 94 гласа “за” и 4 “против” Националният съвет на БСП упълномощи Изпълнителното бюро и парламентарната група да започнем разговори с всички парламентарно представени партии в опит да съставим редовно правителство. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

“Вече обявихме стъпките, които ще предприемем след това решение. Ще поканим лидерите на лидерска среща. Ще поставим 5 въпроса за обсъждане: има ли политическа воля и желание за съставяне на редовно правителство или просто се демонстрира такова, за да се прехвърли отговорността на един или друг. Ние не бихме искали това да се случва. Искаме честен и открит разговор и представяне пред обществото на фактите. Ако имаме различия и не можем да се съберем, да ги обявим. Ако можем, да продължим със следващите стъпки – какви задачи да възложим на това правителство, с какъв срок да бъде то, политическо, експертно или смесено и формат за вземане на политическите решения в една такава сложна конфигурация, каквато би се очертала”, обясни тя.

“Няма да бавим този процес. Чакахме решението на Националния съвет. В следващите дни ще стартираме. Ще ви държим в течение за всичко, което се случва по време на тези срещи и разговори. Освен това, приехме документите за Конгреса – концепция за промени в Устава, концепция за програма, регламент на Конгреса”, каза още Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *