ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Новата коалиция – ПП и ДБ се регистрира за изборите на 2 април

В рамките на днешния ден се очаква новата коалиция на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” да се регистрира за предстоящите парламентарни избори на 2 април.

На 13 февруари те подписаха споразумение да се явят заедно на предсрочния вот. Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за “Продължаваме промяната”, Христо Иванов за “Да, България”, Атанас Атанасов за “Демократи за силна България”, Владислав Панев и Добромира Костова за “Зелено движение”.

Целта, която си поставят е да бъдат първа политическа сила в страната.

След поставянето на подписи под споразумението за общо явяване на изборите от “Демократична България” написаха във “Фейсбук” следното: “Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната. Обединяваме сили за постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство“.

От своя страна “Продължаваме промяната” посочиха: “Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел: развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство.”

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите е до края на работния ден на 15 февруари. Като до момента са се записали 9 партии и 3 коалиции.

Вчера (13 февруари) документите си в ЦИК внесоха ДПС и “Възраждане”. От партията на Костадин Костадинов обявиха, че се явяват на изборите с намерението да управляват самостоятелно.

Също така друга нова коалиция ще се яви на предсрочните парламентарни избори – “Левицата”. Сред нея има познати имена, които са бивши членове на БСП и ще се борят за левите гласове на 2 април.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *