ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Общо 47 389 заявления са подадени за гласуване в 77 държави

цик

На 7 март изтече срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната. Подадени са общо 47389 заявления от 77 държави. Към тази бройка са добавени 15 подадени заявления на хартиен носител чрез дипломатически консулски представителства и те ще бъдат обработени от Централната избирателна комисия. Това обяви на брифинг заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. До 11 март трябва да бъде взето решение, с което окончателно да бъдат определени местата и броят на секциите, в които да се гласува извън страната.

От общо 5609 кандидати за народни представители, 4573 са регистрирани, тоест 1036 души са кандидати в повече от един избирателен район. От тези 4573 регистрирани кандидати 1342-ма са жени, а 3231 са мъже.

ЦИК взе решение, че във всички секции в страната и в чужбина ще бъде поставена по една машина за гласуване и няма да има секционни избирателни комисии с по две машини.

Печатницата на БНБ е обявена за изпълнител на дейностите за печатане и доставка на хартиените бюлетини, както и по нововъзложената дейност за отпечатване и доставка на хартията за машинното гласуване. Има предвидена защита в хартията за гласуване с машина, така че и двата вида бюлетини ще бъдат защитени.

До 18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. Тогава изтича и срокът и за подаване на заявление за гласуване с подвижна секционна избирателна комисия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *