ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Президентът открива мултимедийна експозиция “Изповедта на Апостола”

Васил Левски

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще открие мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“. Изложбата е посветена на делото на Васил Левски чрез съчетанието на съвременни дигитални средства, включително холограмен образ на Апостола.

Експозицията е създадена от Националната галерия и Общобългарския комитет “Васил Левски” с финансовата подкрепа на Министерството на културата и с частни дарения. 

От 18.00 часа държавният глава ще участва във възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски в столицата по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Президентът Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Апостола на свободата.

С възпоменателни събития се отбелязват 150 години от гибелта на Васил Левски в цялата страна. В родния град на Апостола – Карлово, годишнината ще бъде отбелязана с митинг-поклонение. Снощи се състоя и възпоменателна церемония. Граждани и гости на старопланинския град се преклониха пред подвига и делото на Васил Левски на едноименния площад.

Днес в Националния музей ще се състои среща с Христина Богданова – праправнучка на сестрата на Апостола, Яна. 

На 19 февруари в Ловеч предстоят още много събития. От 8.30 часа тръгва туристическият поход “По стъпките на Апостола”. Маршрутът е от Художествена галерия – Ловеч до Къкринското ханче през местността Пази мост, организатор  е ТД „Стратеш”. Исторически възстановки от 10:30 ч. ще има в местността Пази мост и после на Къкринското ханче. Кръглата годишнина бе отбелязана и в редица села в общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *