Търсене
Generic filters

Отменя се изслушването на външния министър в НС

Министерство на външните работи Николай Милков

Вместо външния министър НС изслушва председателката на ЦИК

Народните представители няма да изслушват служебният министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония поради командировка на министъра извън страната.

Предложението за изслушване на външния министър е внесено от председателя на “Възраждане” и на парламентарната комисия за политиките за българите извън страната Костадин Костадинов и беше трета точка в дневния ред.

Припомняме, че секретарят на културния клуб “Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков беше пребит на 19 януари. За това съобщи в профила си във Фейсбук евродепутатът Андрей Ковачев. Нападението предизвика остри реакции на български държавници, политици и евродепутати, а на посланика на Република Северна Македония в София беше връчена протестна нота. Пендиков беше транспортиран за лечение в България с правителствения самолет “Фалкон”. 

Вместо външния министър НС ще изслушва председателката на ЦИК – Камелия Нейкова.

Тя ще бъде изслушана в Народното събрание във връзка с подготовката за предстоящите парламентарни избори, включително и за резултатите от тестовете за гласуването с хартиена бюлетина.

Предложението дойде от страна на ГЕРБ, след като стана ясно, че от дневния ред отпада изслушването на министъра на външните работи Николай Милков.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обясни мотивите за предложението по следния начин:

ЦИК е провела тестове с хартията за машинно гласуване и счита, че Народното събрание трябва да е запознато, първо, с резултатите от проведените тестове, и, второ, ако при подготовката на предстоящите избори има някакви проблеми, то законодателят трябва да е наясно с тях”

От дневния ред отпадна и изслушването на служебния министър на околната среда и водите Росица Благова относно премахването на 9 000 тона незаконни отпадъци в Плевен. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

One Response

  1. ИСКАМ ДА ПИТАМ …АЗ СЪМ ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ , НА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ : С КАКВИ И ЧИЙ ПАРИ , ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА ТАЗИ “ПРОГРАМА ЗА ИНВЕСТИЦИЙ ” В …ОТБРАНАТА ?!?! БЕЗПЛАТНИ ОБЯД И НЯМА !!! И И ОЩЕ , КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ИЗПРАТЕНИТЕ В УКРАЙНА ТАНКОВЕ , МУНИЦИЙ ….И ОЩЕ НЕЩО” !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *