ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Отпуснаха пари за безводен Омуртаг

Вода

Отпуснати са необходимите средства за изготвяне на анализ за състоянието на довеждащия водопровод от Пречиствателна станция за питейни води “Ястребино” до напорните водоеми на Омуртаг, който е на жесток воден режим. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата са преведени на областния управител на Търговище Станимир Парашкевов. Целта е въвеждане на водопровода в експлоатация, за да реши проблема с безводието на населеното място. Договорът за проучването е сключен на 22 декември 2022 г. и срокът му за изпълнение е 40 календарни дни (до края на януари).

ВиК Търговище увери , че на 31 декември 2022 г. ще бъде осигурено водоподаване за населението на града.Срещата за набелязване на конкретните мерки за решаване на проблема с водоснабдяването на Омуртаг в МРРБ се състоя на 29 декември по инициатива на министър Иван Шишков. В нея участваха народни представители от региона, областният управител на Област Търговище Станимир Парашкевов, кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов, изпълнителният директор на “Български ВиК холдинг” ЕАД Ирена Георгиева, управителят на ВиК Търговище инж. Явор Миланов, експерти от ведомствата, както и представители на инициативния комитет “Вода за Омуртаг”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *