ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От БСП призоваха президента да изчака КС преди да изпраща военни в Мисията на ЕС за Украйна


От БСП настояват президентът Румен Радев да изчака решението на Конституционния съд, преди България да включи свои военни в Мисията на ЕС за подпомагане на Украйна.

Ден по-рано (15 февруари) правителството реши да изпълни решението на парламента за изпращане на военнослужещи за военно подпомагане на Украйна.

Вчера служебното правителство на президента Радев прие решение за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна, с което се разрешава участието на военнослужещи от въоръжените сили на Република България в Мисията на ЕС за военно подпомагане на Украйна. Ние гласувахме против в 48-ото Народно събрание. Призовахме президента Радев да наложи вето. Той не го направи и обслужи военнолюбците. Внесохме в Конституционния съд искане за обявяване на това решение за противоконституционно.

Призоваваме президента Радев да спре изпращането и да изчака решението на съда. Дотогава България да се въздържа от включване на военнослужещи в Мисията за военно подпомагане на Украйна.

Ние, българските социалисти, искаме прекратяване на войната и дипломатически преговори за установяване на мир“, пише левицата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *