ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От “Възраждане” излязоха с декларация относно механизма за главния прокурор

Парламентарната група на “Възраждане” излезе с декларация относно механизма за разследване на главния прокурор, който няма да може да бъде приет до края на 48-то Народно събрание. В декларацията, прочетена от лидера на партията Костадин Костадинов, бе засегната и темата за референдума за запазване на българския лев.

Вчера (31 януари) на брифинг в парламента Костадинов коментира, че от “Демократична България” и “Продължаваме промяната” за втора поредна седмица провалят съдебната реформа. Поводът бе решението на пленарната зала срокът между двете четения на измененията в Закона за съдебната власт и в Наказателно-процесуалния кодекс да остане 7 дни.

“Лицемерието имаше и своето продължение, защото само няколко часа по-късно, когато трябваше да се гласува едно ключово предложение, касаещо поправките в Закона за съдебната власт и в НПК, точно представителите на “малката софийска коалицийка”, които предложиха да се намалят сроковете за обсъждане от 7 на 3 дни, ги нямаше в залата”, отбеляза той. “Една част бяха тук все пак от кумова или демократична срама”, уточни Костадинов.

“Какво се оказа – 15 % от “групата на малката софийска коалицийка” и близо една трета от представителите на “Продължаваме Промяната” не бяха в залата”, каза Костадинов. По думите му, ако сметнем бройката на липсващите, гласуването е щяло да мине за един глас. 

Лидерът на “Възраждане” припомни, че в момента в България е в ход инициатива за провеждане на референдум в защита на българския лев. Такива референдуми са провеждани в много държави в Европейския съюз – някои са били в подкрепа на местната валута, други – в подкрепа на еврото, обясни той и добави, че и в двата случаи решенията са били безпрекословно приемани след референдума. По думите му това е най-демократичната процедура. 

Според Костадинов е странно защо в рамките на две седмици референдумът се е превърнал в “най-големият враг на т.н. демократи или по-скоро антидемократите” в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *