ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От “За Земята”: София се нуждае от смели еко политики и решения

трафик

В София проблемът с чистотата на въздуха е обусловен от използването на твърди горива – дърва и въглища, както и  и интензивния транспорт. Необходими са смели политики от страна на хората които взимат решения. Бихме искали да видим политика, която подпомага уязвимите, и насърчава тези от хората, които имат възможности.

Това изтъкна пред Радио София Драгомира Раева от неправителствената организация “За Земята”.

Този четвъртък (15.12.2022) Общинският съвет трябва да приеме Наредбата за зоната с ниски емисии, която ще се въведе през 2030 година.

„Винаги сме отворени да помагаме да работим с институциите и държавните структури с нашия опит и знания. С някои общини в някои области си сътрудничим добре – например по отношение на отпадъците. Не толкова добри успехи отчитаме с чистотата на въздуха“, допълни Раева по повод рождения ден на организацията.

По повод 27-ата годишнина на “За Земята”, активистите й тази седмица  канят симпатизанти и членове на две събития.

В четвъртък –  15 декември, хората, които не са се отказали от колелото дори през зимата, са поканени на вело закуска на пилоните на НДК. Там ще има топли напитки и малка почерпка.

На 16 декември вечерта ще се проведе приятелска среща-разговор за зимното колоездене. Ще бъдат споделени съвети и опит за това – как можем да се подготвим за каране на велосипед в града през зимните месеци, както и за избора на маршрут и за специалното оборудване и поддръжката на колелото.

“Местни избори през следващата година са повод да организираме редица срещи и дискусии за това – каква трябва да бъде посоката за развитие на столицата, включително по отношение на отпадъците, отоплението на хората, транспорта, екологичните теми на София“, каза още Драгомира Раева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *