ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От партията на Янев ще решат утре дали ще участват в коалиция

Стефан Янев

От “Български възход” ще решават за съвместно явяване на предстоящия предсрочен вот, обяви лидерът на формацията Стефан Янев

На Изпълнителен съвет в четвъртък (26 януари) от “Български възход” ще решат дали ще се коалират с някого на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Това съобщи пред репортери в парламента лидерът на БВ Стефан Янев. “След това ще обявим, ако имаме желание да се коалираме с някого – евентуално с кого да водим разговори, и дали това е възможно”, каза Янев и поясни, че в момента подобни разговори все още не се водят.

От формацията ще заложат на “нормални послания към българските граждани”. Един от аргументите е, че “до голяма степен са говорили разумно по време на работата на 48-я парламент, опитвайки се да бъдат част от решенията, а не част от проблемите”.

“Бяхме почти единствените, които през цялото време казваха, че национално отговорното поведение е да направим усилия да съставим правителство”, посочи лидерът на “Български възход”. “Това не стана. Заставаме пред “съда” на българските избиратели и трябва да бъдем откровени и честни. Да кажем, че начинът, по който говорим, действаме, постигането на баланс и взаимодействие с другите партии, е именно в интерес на хората, на решаването на проблемите и в крайна сметка в поглед в бъдещето”, добави той. Целта на БВ ще е да получат на предстоящия вот най-малко двойно по-добър резултат от предишния.

“Ако говорим за някакъв вид загуба, тя е калкулирана”, отговори Янев на въпрос дали партията има имиджови загуби. “Не влизахме в скандали, но скандалът, макар да дава известно предимство, да те вдига на гребена на вълната, как може да е в основата на устойчиви решения”, попита депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *