ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От “Продължаваме промяната” канят всички партии за разговори

Парламент среща Продължаваме промяната и БСП Кирил Петков Асен Василев

От “Продължаваме промяната” са изпратили писмо до всички политически формации в парламента, в което пише, че ги канят на разговори за съставяне на правителство

Очаква се по време на председателския съвет от “Продължаваме промяната” да отправят покана към всички политически партии в парламента за разговори. Срещите ще бъдат за съставяне на евентуално правителство, като това ще се случи няколко дни преди президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат на втората политическа сила.

От “Продължаваме промяната” са изпратили писмо до всички политически формации в парламента, в което се казва, че заедно с “Демократична България” са готови да съставят правителство с втория мандат, в което ще има ясни приоритети и гаранции.

Припомняме, че вчера (14 декември) кандидатът на ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски не успя да събере нужната подкрепа в парламента и да стане следващият министър-председател на България. Народните представители не одобриха кандидатурата му, като “за” гласуваха 113 депутати, 125 бяха “против”, а 0 “въздържали се”.

Преди гласуването Николай Габровски призна, че е силно обезпокоен от това, което вижда и чува в пленарната зала.

По време на дебатите преди гласуването от ПП, ДБ, БСП и “Възраждане” обявиха, че няма да подкрепят първия мандат, от ДПС заявиха, че ще гласуват “за”, но с компромис. Стефан Янев посочи, че от “Български възход” ще подкрепят единствено персоналната кандидатура на проф. Габровски за премиер, но не и предложения състав за Министерски съвет.

В следващите дни предстои президентът Румен Радев да връчи мандата на втората по големина парламентарна група “Продължаваме промяната”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *