ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От “Социализъм XXI век” искат конгресът на БСП да прекрати мандата на Корнелия Нинова

Юрий Асланов

Членовете на идейната платформа “Социализъм XXI век” ще предложат като извънредна точка на заседанието на 50-ия конгрес на БСП, което ще се проведе в събота, прекратяване на мандата на председателя на БСП Корнелия Нинова. Това заяви пред БНР Юрий Асланов от формацията.

По думите му, ако БСП не се раздели със сегашния си лидер, на предстоящите избори партията се получи още по-отчайващ резултат.

“Мисля, че не е време да се говори за оставка, каквато тя очевидно няма да подаде, а за прекратяване на мандата на председателя на партията, като първа стъпка за прекратяване на срива на доверие в партията”, обясни Асланов.

От “Социализъм XXI век” са внесли в деловодството на конгреса и проект за политическа резолюция със спешни стъпки за прекратяване краха на БСП.

Националният съвет на БСП се събра на извънредно заседание, след като насроченото миналата неделя се провали поради липса на кворум. Днес кворум има. Тази събота в столицата ще се проведе 50-ият конгрес на социалистите

Националният съвет на БСП не събра кворум в неделя, за да проведе насроченото си заседание. Така социалистите не успяха да разпишат сроковете за депутатските листи.

Друга причина, посочена от пресцентъра на БСП, е лошото време в страната, и че част от членовете на Националния съвет са били ангажирани по места с преговори за състава на районните избирателни комисии.

Така днес се очаква лидерът на БСП Корнелия Нинова да направи отчет за дейността на парламентарната група “БСП за България” и за дейността на 48-мото Народно събрание.

Ще се обсъжда и приемането на решение за участието и регистрацията на партията в Централната избирателна комисия за изборите на 2 април, както и ще се утвърди формулата за участие на социалистите в тях.

Членовете на пленума трябва да утвърдят и критериите и процедурите за издигане на кандидатите на БСП за народни представители.

Очаква се да бъде даден и мандат на председателя на БСП да подпише коалиционното споразумение за участие на коалицията във вота и да подаде в ЦИК и РИК необходимите официални документи за регистрация на левицата и листите с кандидатите ѝ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *