ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Още 16 км от АМ “Хемус” са пуснати в експлоатация по време на служебното правителство

Министерски съвет Иван Шишков

Още 16 километра от Автомагистрала “Хемус” са пуснати в експлоатация по време на мандата на служебното правителство, отчете министърът на регионалното развитие Иван Шишков.

За служебния премиер Гълъб Донев регионалният министър Шишков е с ключова роля в правителството.

“Човекът, който проправя път там, където не се вижда изход”, посочи Донев.

Самият Шишков не скри , че строителството на “Хемус” е трудно.

“Любимата магистрала за говорене, а не магистрала за правене. Там се случи едно малко чудо. Въведохме в експлоатация 16 километра от нея, така че магистрала “Хемус”, в резултат на усилията на служебния кабинет, вече е малко по-дълга. За съжаление обаче АМ “Хемус” е тази магистрала, която беше най-изоставена като готовност за проектиране. На всичкото отгоре върху нея имаше и два лота с незаконно строителство”, каза той.

Министърът призова депутатите да приемат законодателните промени, които да узаконят незаконно строителство по схемата “търпимост”, за да се “отпуши” изграждането на двата лота. За другата автомагистрала – “Европа”, се включи в коментарите и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

“Някой беше забравил две много важни неща – да направи паркинги в края на магистралата и да я свърже с пункта, но след инспекцията, която направихме с министър Шишков, сме на ръба да решим тези “дребни проблеми” при проектирането и изпълнението до момента”, отбеляза той.

Другите министри от кабинета и служебният премиер Гълъб Донев също направиха отчет на свършеното до момента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *