ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Парламентът гласува проектокабинета “Габровски”

Президентство Николай Габровски Румен Радев

Днес парламентът ще започне работа с обсъждане и гласуване на проектокабинета, предложен от кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Николай Габровски. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Първо ще бъде гласувана номинацията за премиер, а след това ще бъде приета и структурата на правителството, и съставът на Министерския съвет.

В понеделник (12 декември) Габровски върна на президента Румен Радев изпълнен първия проучвателен мандат. Държавният глава подписа указ с предложение до 48-ото Народното събрание да избере кандидата за министър-председател, излъчен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Сред приоритетите на правителството са държавният бюджет, влизането на България в еврозоната и Шенгенското пространство, както и енергийната независимост, се посочва в разпространена до медиите декларация.

Въпреки всички положени усилия от страна на ГЕРБ и уверенията им, че поставят партийните интереси на заден план, засега четири от 7-те парламентарно представени партии остават на вече заявената категорична позиция “против” кабинета Габровски. Възможни са обаче игри с кворума, въпреки че формациите уверяват, че няма да има такива.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *