ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Парламентът прие промени в Закона за данъците върху доходите

Парламент депутати заседание зала

Парламентът реши данъчното облекчение за деца да се ползва и чрез приспадане от сумата от годишната данъчна основа на родител, на когото не е предоставено упражняването на родителските права в случаите на развод. Това важи и в случай на лице, починало през данъчната година, и при условие, че другият родител, съответно другият приемен родител или роднина няма да ползва данъчното облекчение за съответната данъчна година. 

Парламентът гласува на второ четене и промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Възстановената сума въз основа на данъчното облекчение не подлежи на принудително изпълнение. Същата разпоредба важи и за данъчно облекчение за деца с увреждания. Облекчението се ползва чрез подаване на годишна данъчна декларация за доходите на починалото лице към датата на смъртта. Възстановената сума въз основа на данъчното облекчение не подлежи на принудително изпълнение.

Спор в залата предизвика предложение на БСП за освобождаване от данък върху доходите от трудовоправни отношения в размера на линията на бедност на младежите, ненавършили 26 години. Предложението не е било допуснато за обсъждане от бюджетната комисия, тъй като излиза извън предметния обхват на приетия на първо гласуване законопроект. Дебатът в пленарната зала първоначално беше по същността на предложението, но тъй като то не е допуснато от бюджетната комисия за обсъждане, дискусията беше преустановена и гласуване нямаше.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *