ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Партиите в очакване на решението на БСП за лидерска среща

Депутати

Преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП, какви нагласи изразиха лидерите на партиите от кулоарите на парламента? Възможен ли е за реализиране третият мандат за съставяне на редовно правителство, който бе връчен от президента Румен Радев на БСП?

От ГЕРБ заявиха, че биха отишли на среща с Корнелия Нинова, но няма да дадат подкрепата си за БСП. А ето какво точно каза по-рано днес депутатът от ГЕРБ Даниел Митов:

“Крайно време е да възстановим по един или друг начин разваленият от две години насам ред в българската парламентарна демокрация лидерите да разговарят, когато се срещат по приоритети, по решения. Нормално е да има лидерска среща. Нормално е да се търсят точки на сближаване там, където са различията разбира се, и да се установи има ли възможност за мнозинство в рамките на този парламенти ли няма. Това е най-нормалното нещо и този тип институционално подреждане на разговора трябва да се възстанови. Това е от една страна. От друга вие знаете, че имаме решение на нашия конгрес и че няма как да влизаме в коалиционни взаимоотношения с БСП.”

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” и бивш премиер Кирил Петков коментира, че политиката им е последователна и не биха отстъпили. Той добави, че няма как да реагират на нещо, което вече е с предизвестен край. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят. Днес той и Асен Василев отказаха да отговорят по-подробно на въпроси от медиите за действията си спрямо третия мандат, тъй като “все още няма отправена покана” от страна на БСП.

Лидерът на “Български възход” Стефан Янев вижда възможен диалог за съставяне на редовен кабинет с третия мандат. Той коментира, че “би било лицемерно да отправяме призиви към българските граждани как ще работим за техните интереси в едни бъдещи предизборни кампании, при условие, че не сме успели да съставим правителство, намирайки вярната формула”.

Костадин Костадинов – лидерът на “Възраждане” също заяви, че би се отзовал на разговор в двустранен формат, но според него няма какво повече да си кажат с БСП, което не са си казали.

Христо Иванов от “Демократична България” каза, че е готов за преговори. Той заяви следното:

“Шансът за трети мандат от наша гледна точка е изключително малък. Ние имаме много различия с БСП, които сме заявили ясно още в кампанията си и които са свързани с приоритетите ни в сферата на икономическата политика на България и със сигурността.”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *