Търсене
Generic filters

Пеканов за ПВУ: Проектите извън декарбонизацията ще бъдат реализирани

Атанас Пеканов австрийски бизнес

“Всички проекти по Плана за възстановяване, които не са засегнати по темата декарбонизация, ще бъдат реализирани”. Това заяви вицепремиерът Атанас Пеканов. “По отношение на исканите промени, свързани с енергийната сфера, ресорното министерство работи по обосновано искане, което ще бъде изпратено в Брюксел”, каза още вицепремиерът.

“България продължава да изпълнява НПВУ със своите инвестиции и реформи в тези области, които не са засегнати от решението на парламента по отношение на декарбонизацията. В същото време от нас се очакват и реформите. Част от тях са в парламента от месеци. Надявам се в последните дни на този парламент да бъдат гледани законите за реформите по отношение върховенството на закона и за механизма за отчетност на главния прокурор”, каза още Пеканов.

За пореден път той разкритикува парламента, че не е достатъчно активен в приемането на необходимите законодателни промени. “По НПВУ ще получаваме пари, когато постигаме резултати. Служебният кабинет внесе в НС 14 законопроекта, от тях са приети три за три месеца. Докато законите не бъдат приети, ние не можем да поискаме второто плащане по НПВУ”, поясни вицепремиерът. “Надявам се това или следващото Народно събрание да приеме законите рано или късно”, каза още той. И допълни, че когато свършим всички 66 мерки, включително тези 14 законови промени, ще можем да поискаме следващото плащане по НПВУ.

“По отношение на решението на парламента за декарабонизацията, Министерството на енергетиката ще изпрати на ЕК обосновано искане как да заложим реалистични цели в Плана”, каза вицепремиерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *