ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията Атанас Атанасов

ген. Атанас Атанасов

Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията Атанас Атанасов. Според тях той системно нарушава устава на ДСБ и затова трябва да бъде изключен от редиците й. Ако вътрешнопартийните органи не се съобразят с искането им, те са готови да отправят въпроса и към съда.

Жалбата срещу Атанасов е внесена в Националния вътрешнопартиен арбитраж на ДСБ – контролен орган, който следи за спазването на устава от членовете и ръководството. В оплакването се посочва, че по устав Атанасов е трябвало да насрочи Национално събрание на партията в срок до 3 месеца след избори. Вотът се проведе на 2 октомври м.г., което означава, че форумът е трябвало да бъде свикан до 2 януари 2023 г., обясняват недоволните. Това не се е случило. 

В жалбата се твърди, че Атанасов е трябвало да проведе поне 4 задължителни събрания на ДСБ, откакто е станал председател, а е свикал такова само веднъж – през февруари 2022 г. във връзка с подадената от него оставка. Опонентите му твърдят, че същинската причина е друга – партията толкова дълго не се е събирала на общо събрание, че е била заплашена да бъде служебно разпусната от съда.

Всичко това, смятат подателите на жалбата, означава, че Атанас Атанасов системно предотвратява функционирането на върховния орган на партията. За тях това е най-тежкото възможно нарушение на устава, което изисква и най-тежкото наказание – изключване от партията. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *